ZO RICHT JE JOUW TUINHUIS IN ALS RELAXRUIMTE

Een tuinhuisje is een leuke plek om te zitten als visite komt borrelen of eten. Het is een ideale plek voor als het regent of koud is. Hier lees je hoe je jouw tuinhuisje gezellig kunt inrichten.

Opruimen
Voordat je begint met het inrichten van je tuinhuisje is het belangrijk om eerst op te ruimen en te kijken welke spullen wegkunnen. Als je het tuinhuisje tevens als opbergruimte wilt gebruiken is het slim om de ruimte te verdelen in een relaxruimte en berging, zodat het overzichtelijk blijft en er geen troep in je relaxruimte komt. Je kunt dit verdelen door een grote kast tussen de ruimtes te plaatsen, zoals een Kallax kast. In de vakken plaats je manden zodat je alles buiten het zicht kunt opbergen.

Kleuren
Bedenk eerst welke kleuren je wilt gebruiken. In een tuinhuisje is het mooi om de natuurlijke look van je tuin door te zetten. Dit kan je doen door kleuren van de natuur te gebruiken zoals rood, geel en groen.

Raamdecoratie
In een tuinhuisje passen houten jaloezieën of shutters. Hierdoor creëer je een warme sfeer. Ook mooie gordijnen zijn een goede keuze als raamdecoratie. Tuinhuisjes zijn meestal niet goed geïsoleerd. Als je er ook in de winter gebruik van wilt maken is het belangrijk om voor isolerende raamdecoraties te gaan. Ga dan voor dubbele gordijnen, of kies voor verduisterende gordijnen. Je kunt ook raamdecoratie combineren. Gebruik bijvoorbeeld lamellen met daar overheen gordijnen. Hierdoor is het beter isolerend. Shutters zijn ook heel gaaf om te laten plaatsen in een tuinhuis!

Meubels
Kies het liefst voor meubels die je ook buiten kunt plaatsen. Zo kan je buiten zitten als het zonnig is en warm en de spullen naar binnen plaatsen als het koud wordt of regent. Ga op zoek naar comfortabele meubels, zodat je echt kunt relaxen. Een hangmat kan je bijvoorbeeld hangen voor je tuinhuisje. Een grote kist is handig om kussens op te bergen.

Apparatuur en materialen
Denk na over wat je nodig hebt in je tuinhuisje. Hierbij kan je denken aan een kleine koelkast en speakers. Zo hoef je niet telkens naar het huis te lopen voor een nieuwe fles wijn of borrelhapjes. Een extra servies is ook fijn om in je tuinhuisje te zetten als je gaat borrelen of er wilt eten met vrienden en familie.

Vuurkorf
Een vuurkorf kan je gebruiken als je voor je tuinhuisje gaat relaxen. Hierdoor heb je het langer warm buiten en het zorgt voor een gezellige sfeer. Ideaal voor deze tijd van het jaar. En… vergeet de marshmallows niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *