Wat is Royal jelly

Royal jelly is een ander woord voor kon koninginnenbrij. Het is te koop in de honingwinkel. Deze substantie wordt komt voort uit de voedselklieren van de werksterbij. Koninginnebrij wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo kun je het toepassen in verschillende cosmetische middelen en ook kun je het in voeding stoppen. De stof is een beetje te vergelijken met honing.

De ingrediënten van royal jelly

Koninginnenbrij bestaat uit verschillende waardevolle stoffen die voortkomen uit stuifmeel. Zo bestaat het uit een combinatie van verschillende stoffen, waaronder eiwitten, aminozuren, koolhydraten, vitaminen en plataardige oliën. Hiernaast bevat koninginnenbrij vetzuren, antibiotische stoffen en plantaardige hormonen.

Ook in de natuur wordt koninginnenbrij gebruikt, zoals bij bijen. De larven van bijen krijgen de eerste paar dagen van hun leven koninginnenbrij. Op het moment dat de bijen een nieuwe koningin aanwijzen wordt deze enkel nog gevoed met koninginnenbrij. Dit geld ook voor als deze bij volwassen is. Andere bijen consumeren vooral nog stuifmeel en honing.

Het voordeel van royal jelly

Het grote voordeel van de koninginnenbrij is dat de koningin wel 2000 eitjes per dag kan leggen en als gevolg van de koninginnenbrij wordt ze hierdoor ook twee keer zo groot.  De substantie geeft een hoop energie wat er weer voor zorgt dat de larven veel energie krijgen en in een korte tijd groot en sterk kunnen worden.

Koninginnenbrij moet donker bewaard worden, omdat het product niet goed kan tegen zonnestralen. Ook moet het product in de koelkast worden bewaard om zo goed bewaard te kunnen blijven. De koninginnenbrij kan je het beste bewaren in een koele kast of kelder. Ook de koelkast is een optie. Een andere naam voor royal jelly is ook wel bijenmelk. Het is erg gezond voor zowel bijen als voor mensen. Het bevat naast de eerdergenoemde ingrediënten ook verschillende vitaminen en helpt dus erg goed om de gezondheid van je lichaam te ondersteunen. Royal jelly kun je het beste met een theelepel of een mespuntje innemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *