Wat heb je nodig voor een kat?

Yes! Je hebt een leuke kat in huis genomen. Net als een baby heeft een kat veel eigen spullen nodig. Wat komt er allemaal bij een kat kijken? We nemen je in deze blog graag mee in alles wat je nieuwe kat nodig heeft. Dan hoef jij zo min mogelijk werk te steken in uitzoeken wat je kat nodig heeft en kun je zoveel mogelijk met je nieuwe kat spelen en knuffelen.

Basisbenodigdheden

Als je je meubels een beetje mooi wil houden kun je het beste een of twee goede krabpalen aanschaffen. Zo kan je kat zijn krab behoefte vervullen en kan jij lang van je meubels genieten. Daarnaast heb je natuurlijk een kattenbak nodig. Je kat heeft ook eten en drinken nodig, dus schaf ook een voerbak en een drinkbak aan. Katten houden ook van hun eigen plekje, kijk dus naar een zacht mandje of een krabpaal met een veilig hokje. Op die manier weet je wanneer je kat behoefte heeft aan wat rust en wanneer je kat zin heeft om geaaid te worden. Verder kun je wat leuke speeltjes aanschaffen voor je kat, zodat deze zijn energie kwijt kan. Daarnaast is een kattenluikje iets waar je ook even goed naar moet kijken als je je kat naar buiten laat. Het scheelt je veel tochtjes op en neer naar de deur door een kattenluik kopen.

Nodig per kat

Sommige spullen kunnen katten prima delen, zoals een Staywell kattenluik. Andere dingen delen katten liever niet, zoals een kattenbak. Als katten geen eigen kattenbak hebben kunnen ze hun behoeften op plekken gaan doen waar je dat zelf liever niet hebt. Katten kun je ook beter allebei een eigen voerbak geven. Op die manier kun je enigszins bijhouden of er niet een kat is die minder eet of geen eten krijgt. Zorg ook dat er meerdere bedjes voor de katten zijn, zodat de katten niet gaan vechten om op een bedje te kunnen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *