Verschillende soorten hekwerk voor jouw achtertuin

Als je een mooie ruime achtertuin hebt, dan is een beetje privacy ook wel gewenst. Zo kun je gerust alles doen wat je wil zonder dat je voorbijgangers en/of buren bij jou naar binnen ziet gluren. Ga je verhuizen en je nieuwe achtertuin opknappen, ben je toe aan nieuw hekwerk in je huidige achtertuin of heb je gewoon zin om te kijken naar andere mogelijkheden? Lees dan hier alles over verschillende soorten hekwerk in jouw achtertuin.

Klassieke houten schutting

Vaak is dit een standaard vorm van hekwerk die je ziet in achtertuinen. De eikenhouten planken die jouw tuin afschermen van de huizen om je heen. Het is dan ook erg effectief: je kunt er niet doorheen kijken en schut alles op een nette manier af. Er zijn naast de ‘ouderwetse’ houten schuttingen ook veel modernere houten hekwerken te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de mooie houten hekwerken met metalen afwerking. Dit geeft een warme look aan je tuin, maar is toch ook lekker modern en minimalistisch. Zeker een goede optie dus.

Spijlen hekwerken

Iets wat je vaak ziet bij bijvoorbeeld industrieterreinen, scholen of sportvelden zijn van die spijlen hekwerken van zwart metaal. Dit kan ook enorm mooi staan in jouw achtertuin! Het geeft een industrieel tintje aan je tuin. Je kunt voor extra privacy kijken naar spijlen die mooi dicht op elkaar zitten, of je maakt gebruik van een klimplant zoals klimop die meer schutting biedt. Vaak duurt het wel even tot dit helemaal volgroeid is, maar zodra klimop begint te groeien is het ook binnen no-time enorm vol gegroeid. Kijk voor spijlen hekwerken eens bij Thibo Hekwerken. Hier kun je een hekwerk kopen naar jouw smaak en precies alles zo uitzoeken op een manier dat jij het wil.

Heggen en bosjes

Je hoeft natuurlijk niet een echt hekwerk neer te zetten in je tuin. Wat dacht je van een mooie afscheiding door middel van heggen en bosjes? Dit kan erg mooi staan, zowel in een tuin met veel groen als in een tuin waar weinig groen is, en die mooi minimalistisch gehouden wordt. Let wel op het feit dat dit soort omheiningen redelijk wat onderhoud nodig hebben. Zeker in de zomer groeit zo’n bosje of heg snel en moet je het al regelmatig bijknippen om ervoor te zorgen dat het er nog netjes en onderhouden uit ziet. Maar dat is het zeker waard! Dit zal namelijk in elke tuin enorm mooi staan en een echte eye-catcher zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *