Tuininspiratie: een mediterrane tuin

Iedereen die wel eens op vakantie is geweest naar Spanje, Italië of een ander Zuid-Europeer land weet wel ongeveer wat een mediterrane sfeer is. Deze warme en ontspannende sfeer is een perfecte inspiratie voor een tuin design en inrichting. Maar hoe creëer je deze stijl in je eigen tuin? We geven je graag een paar tips.

Tuin ontwerp

Wanneer je vanaf nul begint bij het creëren van een mediterrane tuin, begin je bij een tuinontwerp. Je kunt de vorm van je tuin uit tekenen en zelf een paar verschillende indelingen proberen. Zorg dat er in het ontwerp in ieder geval een terras aanwezig is en plaats fijne mediterrane planten zoals een vijgenboom of olijfboom en citrusplanten. Een pergola met een mooie klimplant zoals druiven en Akebia maken de sfeer helemaal af.

Kleuren en materialen

De kleuren en materialen die je gebruikt bij het realiseren van het tuinontwerp zijn erg belangrijk voor de uiteindelijke sfeer. In een mediterrane tuin maak je het best gebruik van natuurlijke materialen in warme natuurlijke kleuren. Beige, zandkleuren en wit zijn hier de beste opties. Hout, bamboe, riet en linnen zijn zeer geschikte materialen voor deze stijl.

Buiten eten

Uren tafelen aan een gezellig gedekte tafel zorgt ook voor die prettige mediterrane sfeer. Eten en gezelligheid zijn erg belangrijk en daar moet je dan ook genoeg ruimte voor maken in je tuin ontwerp. Zorg voor een grote eettafel met comfortabele stoelen, zodat je het daar makkelijk een hele avond vol kunt houden. Deze eethoek kleed je gezellig aan met kussentjes en een mooi tafelkleed of een loper. Om de eethoek geschikter te maken voor ons Nederlandse klimaat plaats je deze onder een parasol of overkapping en zet je een lekkere tuinhaard in de buurt.

Lekker luieren

Bij mediterrane sferen hoort ook lang uit liggen en luieren. Dit doe je het beste op een ligbed, loungebed, daybed of in een hangmat. Kies een lekker zonnig hoekje van de tuin om een luier hoek te creëren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *