Tips om jouw verzakte tuin weer op te hogen

Is jouw tuin aan het verzakken? Dan is het tijd om daar iets aan te gaan doen. Misschien heb je wel last van terrastegels die aan het verzakken zijn. Of je hebt juist last van bomen of planten die helemaal scheef zijn gaan staan doordat de grond wegzakt. Verzakkingen komen in Nederland veel voor. Dit komt doordat Nederland een vochtig en nat land is. Dit is goed aan de bodem te merken. Door jouw tuin om de zoveel jaar op te hogen beperk je het risico van lokale verzakkingen en zorg je ervoor dat jouw tuin er door de jaren heen goed uit blijft zien.

Zelf de tuin ophogen

Je kunt een verzakte tuin zelf ophogen, bijvoorbeeld met ophoogzand. Je kunt ophoogzand bestellen en dit gewoon bij jou thuis af laten leveren. Je kunt met ophoogzand jouw tuin een aantal centimeters verhogen. Houd hierbij altijd rekening met de inklinking, de automatische verlaging van de grond. Je moet hierdoor wat extra ophoogzand toevoegen om uiteindelijk het gewenste resultaat te kunnen behalen.

Tips bij het ophogen van jouw tuin

Als je eenmaal besluit om de tuin op te hogen met ophoogzand, is het verstandig om een betrouwbare aanbieder te kiezen, zoals Tuinbags.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt om zelf jouw tuin op te hogen. Daarnaast kun je hier naast ophoogzand ook tuinaarde, split, grind en boomschors bestellen. Let er bij het ophogen van jouw tuin ook altijd op dat het water goed afgevoerd moet kunnen worden. Een slechte drainage is namelijk een van de redenen dat tuinen en terrassen gaan verzakken. Zorg er daarom voor dat de regenwaterafvoer niet meer op de terrastegels kan lopen en zo geen zand weg kan spoelen. Het is verstandig om de regenpijp in het gras of in bijvoorbeeld een bloemenperkje uit te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *