Terras advies

Het terras is vaak het belangrijkste onderdeel van de tuin. Het is de plek voor een kop koffie in de ochtendzon en de plek om heerlijk te genieten van diners met vrienden en familie. Het is daarom fijn om jouw terras op de ideale manier in te richten. Hoe kan je tot een mooi en functioneel terras komen? In dit blog geef ik je graag een aantal tips.

Wat is jouw tuinstijl

Een terras aanleggen vergt allereerst de nodige inspiratie. Begin dus met het bepalen van jouw tuinstijl. Op internet is veel te vinden over verschillende tuinstijlen. Laat je inspireren door verschillende soorten bestrating, muurtjes, vlonders en overkappingen.

Tips voor het ideale terras


Het is goed om na te denken over de plek van je terras. Ga je het terras gebruiken om te zonnen of wordt het een plek in de schaduw om te dineren? Bedenk goed hoeveel personen er gebruik moeten maken van het terras. Zorg voor voldoende ruimte zodat iedereen kan zitten. Houd er rekening mee dat er voldoende loopruimte overblijft bij het naar achteren schuiven van de stoelen. Reken ongeveer 80 centimeter voor loopruimte en nog eens 80 centimeter voor het naar achter kunnen schuiven van je stoelen. Houd ook rekening met hoe je bijvoorbeeld een nieuwe tuinset wilt neerzetten. Door je tuintafel in de lengte neer te zetten creëer je lengte in de tuin en houd je meer ruimte over op je terras.

Kies de juiste bestrating


Als je de locatie van het terras hebt bepaald is het tijd om te gaan kijken naar de bestrating. Voor bestrating heb je de keuze uit drie steensoorten; betonsteen, baksteen en natuursteen. Ga je voor een moderne stijl? Voor een moderne tuin geldt: hoe groter de tegels, hoe beter. Grote tegels zorgen voor minder voegen. En minder voegen zorgen weer voor minder onkruid, ideaal dus! Keramische tegels zijn momenteel erg trendy. Naast dat ze mooi zijn, zijn ze ook erg onderhoudsvriendelijk dankzij hun kleur- en krasvaste eigenschappen.

Weet dat een tuin vol tegels een stuk heter is dan wanneer je veel groen toevoegt? Hoe donkerder de kleur van de tegel, hoe warmer. En hoe meer groen, hoe frisser. Is je buitenruimte niet heel groot? Kies dan voor extra grote tegels. Hierdoor maak je je terras optisch groter. 

Terrasafwatering

Als je een terras hebt aangelegd wil je natuurlijk niet dat de tegels verzakken of juist omhoog komen. Voldoende afwatering in je tuin is dus erg belangrijk. Zorg er in ieder geval voor dat de bestrating minimaal één centimeter per meter afloopt. Het liefst richting een putje, gazon of border.


Onderhoud van je terras


Heb je een mooi terras aangelegd? Zorg dan ook dat het mooi blijft. Maak het regelmatig schoon, dit helpt groene aanslag voorkomen. Door iedere week je terras schoon te vegen verwijder je oude bladeren, deze kunnen namelijk vlekken veroorzaken. Ook haal je direct de zaden van onkruid weg. Deze worden vaak door de wind meegevoerd.

Genieten van je terras op heerlijke tuinmeubelen Echt genieten van je terras doe je natuurlijk op prachtige tuinmeubelen. Kies een grote tuintafel om heerlijk te dineren of een ligbed om te genieten van de zon. De medewerkers van Gerrits Tuinmeubelen staan voor je klaar en geven je graag advies bij de aankoop van geschikte tuinmeubelen voor jouw terras. Bezoek de showroom in Emmen of Vroomshoop en kies jouw ideale tuinset!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *