Schutting laten plaatsen

Een schutting is meestal grotendeels gemaakt van hout en gedeeltelijk van beton, vooral bij de bevestigingspunten en de verankering in de grond. In die hoedanigheid behoren schuttingen tot de meest gebruikte vormen van tuinafscheiding. Dit omdat een schutting lang meegaat, veel privacy biedt, de wind tegenhoudt en dikwijls een prettige uitstraling heeft. 

Bovendien zijn schuttingen in de aanschaf niet al te duur. Besluit je ook nog eens de schutting zelf te plaatsen, dan kun je de kosten zelfs nog verder drukken. Echter is het wel de vraag of je daaraan moet beginnen. Hieronder lees je waarom het wellicht beter is je nieuwe schutting te laten plaatsen door een externe specialist, bijvoorbeeld het bedrijf waar je je schutting aanschaft. Ga je toch zelf aan de slag? Lees dan de tips die we hieromtrent voor je in petto hebben.

Besteed de schutting plaatsing om deze redenen uit aan een specialist

Wanneer je ervoor kiest je nieuwe schutting te laten plaatsen door een externe deskundige, dan heb je daar om deze redenen profijt van:

  • De kans dat je schutting uiteindelijk precies goed wordt geplaatst is bij uitbesteding beduidend groter dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Een specialist doet dit werk immers dagelijks. Bovendien worden er vaak garanties geboden dat de plaatsing foutloos – en volgens afspraak – wordt uitgevoerd.
  • Een externe bedrijf kan het plaatsen van een nieuwe schutting waarschijnlijk veel sneller verrichten dan een particulier. Je profiteert dan ook sneller van de aanwezigheid van je schutting.
  • Door een paar vakmensen in te schakelen bespaar je jezelf een flinke hoeveelheid tijd. Deze tijd kun je dan ook mooi aan andere dingen. Besluit je in deze tijd bijvoorbeeld te werken, dan verdien je de kosten van uitbesteding mogelijk meteen terug. 
  • Een schutting expert weet welk soort hout het beste past bij jouw tuin. Er is namelijk een groot verschil tussen bijvoorbeeld grenenhout of douglas houten schutting. Denk bijvoorbeeld aan de levensduur of de bestendigheid in slecht weer en veel zon.
  • Je hoeft door de inschakeling van een specialist zelf geen materialen in huis te halen die je later misschien niet meer gebruikt.

Plaats je je schutting zelf? Volg deze tips

Als je een handige, ervaren doe-het-zelver bent zou je ervoor kunnen kiezen je schutting eigenhandig te plaatsen, ondanks de hierboven genoemde voordelen van uitbesteding. Aangezien het zelf plaatsen van een nieuwe schutting rond je tuin een simpele klus is, kun je hierbij wel wat hulp gebruiken. Deze hulp bieden wij je in de vorm van een aantal tips, te weten:

  • Schakel hulp in van tenminste één andere persoon. Het gaat hier immers om vrij zwaar werk. Bovendien maak je met z’n tweeën minder snel fouten.
  • Bereid de werkzaamheden goed voor door onder meer een tekening te maken van de situatie. Noteer ook duidelijk de exacte afmetingen van de (toekomstige) tuinomheining.
  • Zorg ervoor dat je over de juiste hulpmiddelen beschikt. Hieronder vallen natuurlijk de schuttingdelen zelf en de bijbehorende palen en bevestigingsmaterialen. Gebruik verder zeker een waterpas, een hamer, een zaag en een grondboor. Snelbeton is vaak ook geen overbodige luxe.
  • Als de schuttingdelen nog niet behandeld zijn, kun je deze behandeling het best meteen zelf verrichten. Zo zorg je ervoor dat je schutting stukken langer meegaat. Behandeling kan bijvoorbeeld door middel van olie of beits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *