Onderhoud van je tuin

Als je een tuin hebt met veel groen heb je meer werk dan als er alleen maar wat tegels liggen. Toch is het bij beiden van belang om het te onderhouden. Hoe beter je het onderhoudt hoe minder werk je er steeds aan moet besteden. Als je dit steeds op de juiste momenten doet, kan je van je tuin genieten zodra de zon schijnt. Buiten het feit dat het je tuin er mooi uit laat zien, is het ook belangrijk voor de grond, bloemen en planten in je tuin om het bij te houden. Je wilt natuurlijk niet dat alles wat in je tuin leeft, dood gaat.

Grond en gazon

Als je gras hebt is het belangrijk om deze goed bij te houden. Vooral na de winter zal je gazon veel mos hebben en weinig zand. Het is dan belangrijk om dit los te harken zodat het gras weer de mogelijkheid heeft om te groeien. Je kan eventueel je gazon ook extra inzaaien zodat het overal weer geleidelijk gaat groeien. Omdat mooi gras alleen groeit bij de juiste zuurtegraad kan je eventueel kalk gebruiken. Dit kan je het beste in het voorjaar doen. Hetzelfde geld voor het bemesten van je gezon. Door het maaien van je gras gaan er verschillende voedingsmiddelen weg, door het gras te bemesten geef je deze voedingsmiddelen juist weer terug.

Bloemen en planten

Als je een tuin hebt met veel planten, bloemen, kruiden en fruit is het van belang om deze allemaal goed bij te houden. Hiervoor moet je wel weten welke aandacht ze nodig hebben. Zo zijn er bloemen en planten die niet buiten kunnen blijven staan in de winter maar ook bloemen die maar een één jarig bestaan hebben. Zodra je dat weet, kan je in het voorjaar alle bloemen en planten controleren en eventueel weghalen als ze dood zijn. Bij het planten van nieuwe bloemen, moet je voldoende ruimte houden tussen de rest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *