Niet tevreden met je tuin? 3 tips om makkelijk je tuin een andere uitstraling te geven!

Iedereen komt weleens op een punt dat je niet meer tevreden bent over je tuin. Maar hoe zorg je er eigenlijk makkelijk voor dat je tuin een andere uitstraling krijgt? Hier onder volgen 3 tips zodat jij jouw tuin gemakkelijk een andere uitstraling geeft!  

Nieuwe betegeling in je tuin  

Met nieuwe terrastegels in je tuin krijgt je gehele tuin al snel een andere uitstraling. Dit kan je onder andere doen met keramische terrastegels. Waarschijnlijk heb je hier al weleens van gehoord. Ze zijn in Nederland namelijk razend populair en dat is niet voor niets! Keramische terrastegels zijn erg praktisch omdat ze slijt en kleurvast zijn. De tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en gaan erg lang mee. Lijkt dit je nou niks? Misschien dat de klassieke waaltjes je beter bevallen. Deze slanke klassieke stenen worden al super lang gebruikt en kunnen in verschillende patronen gelegd worden om zo het door u gewenste effect te creëren!  

Andere planten plaatsen

Een andere manier om gemakkelijk de uitstraling van je tuin te veranderen is door nog een kritische blik te werpen op je huidige planten in de tuin. Misschien heb je niet eens zoveel planten of gaan de planten die je hebt niet zo goed samen. Als dit het geval is kan je met nieuwe planten erg veel doen aan de uitstraling van je tuin. Zo kan je meer kleur toevoegen of grotere planten laten groeien om de gewenste uitstraling te krijgen.  

Een zithoek creëren  

Steeds meer mensen kiezen voor een zithoek in hun tuin. Deze kan op verschillende manieren komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overkapping aan het tuinhuis zodat je altijd droog zit bij de zithoek. Een zithoek kan veel doen met de uitstraling van je tuin maar ook met de functie van je tuin. Zo kan een zithoek de ideale plek worden om je hoofd te legen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *