Leuke DIY-ideeën voor de tuin

De tuin is de perfecte plek om ín te klussen en ook de perfecte plek om voor te klussen. Er zijn enorm veel leuke tuinmeubelen en tuinoplossingen die je zelf kunt bouwen met wat hout en een klein beetje handigheid. Wij delen graag een paar leuke ideetjes voor je volgende DIY-project om de tuin mee op te leuken.

Moestuintje

Moestuinieren is enorm populair. Helaas is niet elke grond even geschikt om in te moestuinieren, maar een plantenbak is hier de perfecte oplossing voor. Dit is een zeer geschikt item om zelf te maken. Je kunt op deze manier namelijk de beste plek in de tuin kiezen en de plantenbak volledig op maat maken zodat deze precies op dat plekje past. Maak hem zo groot of klein als je zelf wil. Een leuke tip hierbij is om hem op tafel/werk hoogte te maken. Zo kun je er makkelijk in werken en kun je onder de plantenbak opbergruimte maken voor je gereedschap!

Tuinkast

Zelf een kastje bouwen blijft een klassieker. Ook in de tuin kan een robuust en stevig kastje erg handig zijn. Niet voor je tuingereedschap, die kun je al onder je moestuin opbergen, maar een past voor bijvoorbeeld het hout van de tuinhaard en een paar leuke decoraties kan erg handig zijn en vooral ook heel leuk en sfeervol staan.

Een daybed

Daybed is eigenlijk gewoon een chic woord voor een lounge bed of ligbed in de tuin met een acht matras erop. Natuurlijk kun je een normaal bed in de tuin plaatsen, maar dat staat misschien een beetje gek. Daarom kun je hier met hout (of een ander leuk materiaal) een mooie ombouw omheen maken, waardoor het meer een ‘buitenlook’ krijgt.

Buitenkeuken

Wie zegt dat ons land niet geschikt is voor een buitenkeuken? We kennen allemaal dat verlangen naar een BBQ op de eerste zonnige dan en eigenlijk elke zonnige dag daarna. Een leuke DIY is om een meubel te bouwen om je BBQ heen, zodat je dit als buiten keuken kunt gebruiken. Geen gedoe meer met extra tafels bij zetten voor het vlees en voor allerlei voorbereidingen. Bouw gewoon een keukentje om je BBQ heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *