Hoe kun je het beste vlonderplanken behandelen?

Vlonderplanken zijn natuurlijk hartstikke mooi. Nog een bijkomend voordeel is dat deze planken veelzijdig zijn. Je kunt ze voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo kun je ze bijvoorbeeld gebruiken voor je veranda, maar ook voor je terras of iets dergelijks. Toch is er ook een nadeel: indien je de vlonderplanken niet behandelt, zal de kans op vergrijzing en schimmelvorming op de vlonderplanken vergroten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Goed nieuws! Dat is mogelijk. Hoe? Dat lees je uiteraard in dit artikel.

Waarom behandelen?

Zoals ik net al zei, hebben vlonderplanken een grote kans op vergrijzing en schimmelvorming als je de planken niet behandelt. Dit komt door de invloed van licht, regen, natte bladeren en uv-stralen etc. Toch kun je ervoor zorgen dat de vlonderplanken er verzorgd uitzien en vooral ook blijven zien, door ze te behandelen. Ze zien er dan niet alleen verzorgd uit, maar ook nog eens duurzaam én ze hebben een langere levensduur. De vlonderplanken top 10 zijn niet voor niks zo succesvol. Er zijn verschillende producten te vinden die het hout beschermen. Hieronder worden er enkele genoemd.

Wat kan ik gebruiken voor de behandeling?

Oké, dus er zijn verschillende soorten producten te vinden waarmee je de vlonderplanken kunt behandelen. Dit kun je onder andere doen door de vlonderplanken te behandelen met olie, of beits. Bij deze behandelmethodes staan de voor- en nadelen, zodat jij een keuze kunt maken dat bij jou past.

  • Olie: ten eerste olie. Je kunt ervoor kiezen om de vlonderplanken te behandelen met olie. Dit zorgt voor kleurbehoud, biedt bescherming tegen vocht en vuil en een langere levensduur. De nadelen zijn echter wel dat je dit 1 á 2 keer moet herhalen per jaar voor hetzelfde resultaat en het biedt verder geen weerstand tegen uv-stralen.
  • Beits: beits zorgt voor een ademende werking, eventueel een antislip laag en het is relatief goedkoop. Daarnaast heb je de keuze voor kleurverandering of transparant. De nadelen zijn de relatief lange verslijting en -droogtijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *