Hoe gebruik je een gasbarbecue?

Samen barbecueën is een leuke bezigheid voor zowel in de zomer als in de winter. Voor het echte barbecue gevoel kan je natuurlijk het beste gaan voor een kolen barbecue, maar veel mensen vinden dit lastig. Een gasbarbecue is veel makkelijker in gebruik. Vraag je je af hoe je een gasbarbecue veilig moet gebruiken? Lees verder en kom erachter! 

Makkelijk in gebruik 

De naam verklapt het al een beetje: een gasbarbecue werkt op gas. Sluit de draagbare gastank eenvoudig aan op de gasbarbecue en grillen maar. Een gasbarbecue is heel makkelijk in gebruik. Dit is direct ook het grootste voordeel van deze barbecue. Waar je voor een houtskoolbarbecue eerst aan de slag moet met kolen, is de gasbarbecue vrijwel gelijk gereed voor gebruik. Zowel het opwarmen als het op temperatuur houden van een gasbarbecue is heel makkelijk. Je hoeft dus niet bang te zijn voor hoge vlammen die het vlees laten aanbranden. Daarnaast is een gasbarbecue heel zuinig in gebruik. Barbecueën op gas is voordeliger ten opzichte van barbecueën op een houtskool of op een elektrische barbecue. 

Een gasbarbecue veilig gebruiken


Of je nu de voorkeur geeft aan een elektrische-, een houtskool- of gasbarbecue gaat: het gebruik van een barbecue is niet zonder risico’s. Het is daarom belangrijk om er zo veilig mogelijk mee om te gaan. De belangrijkste tip is om barbecues nooit binnenshuis te gebruiken. Daar zijn ze simpelweg niet voor bedoeld. Een specifieke tip voor de gasbarbecue is om de gasfles altijd rechtop te zetten. Zet de fles goed stevig in de houder en controleer eventueel op beschadigingen voordat je hem opendraait. Als de gasfles op zijn kant ligt, kan vloeibaar gas in de buitenlucht terecht komen, wat voor gevaarlijke situaties zorgt. Zodra je de gasbarbecue aanzet, is het verstandig om de deksel eerst even van de barbecue af te halen. Zo voorkom je dat het gas zich opstapelt. 

Meer informatie

Ben je overtuigd van het gebruiksgemak en wil je een gasbarbecue kopen? Of geef je toch de voorkeur aan een kolen barbecue?  Bij Maxtotaal hebben ze een enorm aanbod aan barbecue’s. Twijfel je nog tussen een gasbarbecue of een kolenbarbecue? Laat je dan adviseren of bezoek voor meer informatie de website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *