Granieten vloer polijsten

Granieten en granito oppervlakken herstellen en onderhouden

Het grootste oppervlak die de sfeer bepaalt in je woning is de vloer. Toch besteden we daar vaak het minste aandacht aan. Zonde eigenlijk, want wanneer je een mooie vloer hebt dan wil je die zeker behouden. Zeker wanneer je een prachtig granito of granieten vloer (of bijvoorbeeld aanrecht) hebt is het belangrijk deze goed te onderhouden.

Regelmatig is er verwarring wat het verschil is tussen granito en graniet. Granito (ook wel terrazzo genoemd) bestaat uit cement gemengd met stukjes natuursteen. Graniet is een natuursteen en ontstaan uit magma waar het onder hoge druk is gevormd en geleidelijk aan is afgekoeld. Granito is ooit ontstaan doordat overblijfselen van marmer en graniet werden hergebruikt door te storten in betonnen vloeren. Inmiddels zijn beide niet meer weg te denken uit menig woningen en bedrijfspanden. Juist doordat beide materialen hard en sterk zijn worden ze vaak bewust gekozen, maar ook intensief gebruikt. Hierdoor kan het voorkomen dat ze dof worden of beschadigingen oplopen. Om dit te voorkomen of te herstellen is goed onderhoud belangrijk. Graag helpen we je mee met enkele tips om langer te genieten van je granito/ granieten oppervlakken.

Granito vloer herstellen

Het kan zijn dat een granito vloer in de loop der jaren is verzakt, scheuren zijn ontstaan of andere beschadigingen aanwezig zijn. Een granito vloer herstellen is bij uitstek een taak die beter uitgevoerd kan worden door een professioneel bedrijf. Deze kan precies aangeven welke werkzaamheden er benodigd zijn om jouw vloer te herstellen. Ook voor nieuwe vloeren kan het handig zijn om deze te laten behandelen. Dit klinkt misschien vreemd wanneer je net een nieuwe vloer hebt, maar wanneer de vloer geschuurd/gepolijst is dan is het een stuk makkelijker om daarna zelf te onderhouden. Daarnaast komt je vloer nog beter tot zijn recht!

Vaak wordt granito eerst gereinigd en ontvet om vervolgens te worden geschuurd/gepolijst. Tot slot wordt er een beschermlaag aangebracht, zodat nieuw vuil en vocht niet snel kan intrekken.

Graniet polijsten

Graniet polijsten is een complexer karwei dan dat van granito. Graniet is een extreem harde steensoort wat het uitdagender maakt om te polijsten. Echter wanneer dit goed gedaan wordt is de beloning groot waarbij het graniet weer in zijn oorspronkelijke staat glanst en oppervlakkige beschadigingen zijn verdwenen. Graniet polijsten is dan ook een specialistische klus waarvoor zowel professionele vakkennis als machines benodigd voor zijn.

Tot slot

Ondanks dat zowel graniet als granito harde materialen zijn is het belangrijk om ze met aandacht schoon te maken. Tips over hoe je dit zelf kunt doen kan je hier vinden.

Echter soms is het fijn om dit uit te besteden bijvoorbeeld voor groot onderhoud, doordat je beschadigingen hebt of simpelweg omdat je dit fijner vindt. Laat dit altijd doen door een professioneel bedrijf zoals Mister Kool’s, zodat je zo lang mogelijk van je vloeren kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *