Een mooie beukenhaag

Een mooie tuinafscheiding

Voor de privacy in een tuin wordt er vaak een afscheiding geplaatst. Dat zou bijvoorbeeld een houten schutting kunnen zijn, maar een groene haag is mooier. Een groene haag doet warmer aan, dan een houten schutting. Wanneer u besluit om een groene haag als afscheiding te nemen, zult u hoogstwaarschijnlijk een beukenhaag nemen. Een beukenhaag zal tijdens de wintermaanden blad houden. Het blad van een beukenhaag verandert van kleur tijdens de wintermaanden. De groene bladeren worden bruin, maar vallen er niet af. De bruine bladeren vallen er tijdens het voorjaar af, wanneer er nieuwe bladeren worden gevormd. Door het gebruik van een groene beukenhaag of een rode beukenhaag, zal de inkijk sterk verminderen.

Een natuurlijke afscheiding

De groene beukenhaag of de rode beukenhaag zijn perfecte planten voor een natuurlijke afscheiding. De beukenhaag zorgt niet alleen voor een natuurlijke afscheiding, maar ook voor meer vogels in uw tuin. De beukenhaag is uitermate geschikt voor veel vogels die er een nestje in bouwen. Ook zal een beukenhaag, afhankelijk van de hoogte, voor verkoeling zorgen, omdat u heerlijk in de schaduw kunt gaan zitten. Ook de rode beukenhaag is een perfectie haagplant. In het voorjaar en in de zomer hebben de bladeren een dieprode kleur. Ook deze rode beukenhaag zal zijn blad tijdens de winter niet verliezen. Ook hierbij blijft het blad verkleurd aan de beukenhaag hangen. Zowel de groene beukenhaag als de rode beukenhaag heeft weinig onderhoud nodig. Gebruik bij het planten van de beukenhaag goede potgrond. Hierdoor zal de plant goed aanslaan en is het ook goed voor de verdere groei.

Onderhoud van de groene beukenhaag en de rode beukenhaag

Beide soorten beukenhaag hebben weinig onderhoud nodig. Het beste is het om een beukenhaag in de periode van mei tot half juni te knippen. Wanneer u dat doet, dan zult u snel een dichte haag krijgen. U moet een beukenhaag nooit in de volle zon knippen. Knip van boven naar onder. Zo zal het knipsel op de grond vallen. Wanneer u vooraf een zeil legt, kunt u het knipsel gemakkelijk opruimen. U ziet de beukenhaag vooral bij woningen die pas gebouwd zijn. De belangrijkste reden daarvan is dat de beukenhaag zorgt voor een snelle privacy, maar ook, omdat de planten aantrekkelijk geprijsd zijn. Zorg er wel voor dat u bij de aanschaf goede planten koopt. Het is verstandig om beukenhaagplanten in pot te kopen. Ze zijn wel duurder, dan de planten zonder pot, maar de planten in pot hebben een goed wortelstelsel. Ze zullen daardoor beter groeien. U heeft sneller plezier van uw beukenhaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *