Drie simpele methodes voor beschutting in jouw tuin!

Ben jij ook helemaal klaar met alle gluurders die jouw tuin inkijken, of die via jouw tuin jouw huis inkijken? Zo ja, dan begrijpen wij dat helemaal! Jouw huis is namelijk vrijwel de enige plek waar je even helemaal alleen kunt zijn. Er zijn gelukkig verschillende manieren om jouw woning en tuin gemakkelijk te voorzien van beschutting. In deze blog gaan we een aantal methodes behandelen die hieraan kunnen bijdragen. Lees dus gauw verder en voorzie jezelf van een beetje rust in en rondom het huis!

Schuttingen

Het plaatsen van een schutting is een voor de hand liggende oplossing om inkijk mee te verminderen. Hiermee plaats je namelijk een typische erfafscheiding. Mensen van tuinen ernaast en in gangetjes krijgen zo nauwelijks de kans om in jouw tuin te gluren. Gelukkig zijn er verschillende materialen waarin je jouw schutting kan laten leveren. Zo kan je deze erfscheiding goed afstemmen op de rest van de tuin. Sluit deze erfscheiding af met een poort en je bent al goed voorzien van privacy en rust.

Parasols

In het voorjaar en de zomer heb je natuurlijk baat bij parasols en andere schaduwdoeken. Hiermee zorg je voor een koele en schaduwrijke plek. Daarnaast kan je hiermee ook voor beschutting tegen gluurders zorgen. Zo kunnen buren van bovenaf niet recht in jouw tuin gluren.

Serre

Een serre heeft een vergelijkbare functie als die van een parasol. Met een serre zorg je namelijk ook dat buren niet van bovenaf in jouw tuin kunnen gluren. Daarnaast biedt een serre dekking voor meer personen en het kan het aan de zijdes afgesloten worden. Zo kunnen buren en andere omstanders ook moeilijker meeluisteren met de gesprekken die je voert, in jouw tuin. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld niet zo’n goede band hebt met jouw buren of als je over een gevoelig onderwerp praat.

Planten en bomen

Door middel van planten en bomen geef je uiteraard een natuurlijke look aan jouw tuin. Daarnaast kan het zorgen voor beschutting voor jouw tuin en woning. Door bomen te plaatsen, kunnen buitenstaanders minder goed in jouw woning en tuin gluren. Tegenwoordig wordt het steeds moeilijker om te kiezen tussen echte bomen en kunstbomen. Kunstbomen zien er namelijk natuurlijk uit en ze zijn veel makkelijker in onderhoud. Zo zijn de kunstbomen van Leopoldflora erg goed beschermd tegen de zon, waardoor ze niet verkleuren. Zo kan je deze kunstbomen op iedere mogelijke plek in jouw tuin plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *