De ultieme zelfgemaakte kerstquiz

Tijdens de kerstdagen is het vaak tijd om met familie of vrienden bij elkaar te komen. Vaak ziet de kerst er elk jaar een beetje hetzelfde uit, maar dat maakt het natuurlijk niet minder gezellig. Gaan jullie bijvoorbeeld altijd samen gourmetten, een wandeling maken of samen koken, maar zijn jullie nu toe aan wat anders? Dan is het misschien leuk om een kerst quiz in elkaar te zetten. In deze blog helpen we je met het maken van een kerstquiz die leuk is voor de hele familie. Lees snel verder en begin met het bedenken van vragen voor je eigen kerst quiz!

Kerst weetjes  

Je kunt een aantal vragen bedenken over standaard kerst weetjes. Er zijn veel vragen te bedenken waarop het antwoord gemakkelijk online te vinden is. Bijvoorbeeld: ‘hoeveel kerstkaarten worden er verzonden per jaar in Nederland?’ Of bijvoorbeeld: ‘hoe zeg je ‘fijne kerst’ in het Spaans?’  

Familie weetjes

Over je eigen familie of vrienden zijn natuurlijk genoeg vragen te bedenken. Bedenk vragen over bijvoorbeeld leeftijd, geboortenamen, hobby’s of werk. Denk aan verjaardagen, trouwdagen en woonplaatsen. Hebben er bijvoorbeeld familieleden in het buitenland gewoond? Wie was dit en waar heeft diegene precies gewoond, voor hoe lang? Of ‘wie zet er altijd als eerste van de familie de kerstboom op?’ Genoeg interessante vragen te bedenken natuurlijk en ook leuk om elkaar nog beter te leren kennen! 

Gokvragen 

Het is ook altijd leuk om er een paar vragen doorheen te gooien waar eigenlijk niemand echt precies het antwoord op weet. Dit kunnen algemene vragen zijn zoals: ‘hoeveel paar schoenen worden per jaar in Nederland verkocht?’ Of bedenk bijvoorbeeld kerst gerelateerde vragen zoals: ‘hoeveel lampjes zitten er in een vlaggenmast kerstboom van 6 meter?’ Of ‘hoeveel kerstbomen worden er per jaar verkocht?’ Laat het gokken maar beginnen! Tip: zorg wel dat je het antwoord ergens online kan vinden, anders weet je zelf het antwoord natuurlijk ook niet. 

Tips voor een top kerst quiz 

Maak teams van twee of drie personen, maar verdeel het wel eerlijk! Zorg bijvoorbeeld dat er mensen van verschillende gezinnen en leeftijden bij elkaar in een team zitten, zodat het een eerlijk spel blijft. Ook is het aan te raden om één of twee spelleider aan te stellen en de antwoorden vooraf op te schrijven. Zo kan er nooit onenigheid ontstaan over het antwoord, het moet natuurlijk wel gezellig blijven tijdens de quiz. Ook als je een hele competitieve familie hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *