De mooiste bloemen voor in je tuin

De een houdt van tuinieren en de ander heeft er een hekel aan. Als je wel een mooie tuin wilt hebben, is een klein beetje onderhoud zeker nodig. Vooral als je van een bloemige tuin houdt. Bloemen geven namelijk een luxe uitstraling en als je de juiste bloemen hebt kan het ook nog eventueel vlinders en andere insecten aanwerven. De ene plant heeft meer zorg nodig dan de andere en niet elke plant kan in elke tuin. Voor wat inspiratie heb ik hier voor je een paar bloemen en planten die mooi kunnen zijn voor in je tuin.

De Hortensia

Wie kent de Hortensia nou niet. Er zijn veel verschillende soorten Hortensia’s maar de meest bekende is toch wel de boerenhortensia. Deze is in de kleuren roze, blauw en paars te vinden. Het kan alleen wel zo zijn dat als je een roze Hortensia hebt gekocht maar op een erg zure grond hebt geplant deze in blauw kan veranderen. Andersom is dit dus ook. Hoe zuurder de grond, hoe blauwer de bloem en hoe minder zuur de grond is, hoe rozer de bloem zal zijn. Het is een bloem die weinig onderhoud nodig heeft en bloeit voornamelijk tussen juni en september.

De kleine en grote Maagdenpalm

Ook deze plant zien we erg veel. Het is een spreidende plant met kleine of grote lichtblauwe/paarse bloemetjes er tussen. Een plant die het goed doet in de schaduw met een vochtige bodem. Ook deze plant heeft geen onderhoud nodig, sterker nog hij bloeit juist voornamelijk in de winter van februari tot mei. Het is een geschikte plant voor mensen die ook een mooie tuin in de winter willen.

Spaanse Margriet

Zoals we de Margriet kennen is deze vooral in het wit te vinden. Bij de Spaanse Margriet is dat dus iets anders. Deze kleine en mooie bloemetjes zijn in verschillende kleuren te vinden, zo kan je denken aan geel, roze, oranje en paars. Het is een plant die wel wat onderhoud nodig heeft, als je dit op de juiste manier doet kan je er wel heel lang mee doen. Zo kan je hem in de winter in huis zetten en in de zomer juist weer terug in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *