De leukste tuinklusjes voor in de winter

De een vindt het wat leuker dan de ander; tuinieren. Het hele jaar door is er werk aan je tuin om ervoor te zorgen dat het er altijd netjes bij staat. Ook in de winter zijn er genoeg klusjes te doen. Doe hier gerust wat inspiratie op! šŸ˜‰

Vogels voeren

Zeker niet onbelangrijk! In de winter zijn vogels op zoek naar de laatste zaadjes en besjes. Je kunt ze hier makkelijk bij helpen door slingers met voedsel op te hangen of vetten en zaden in bomen te hangen. Zo heb je ook in de winter veel bezoek van alle mooie vogels die wat komen eten. Zorg ervoor dat je het voedsel hoog genoeg hangt zodat er geen andere ongenodigde dieren bij kunnen. Hangt het toch allemaal wat lager? Plaats een kastanjehouten hekwerk om de overige dieren ervan weg te houden. Bij AdƩquat kun je duurzame kastanjehouten hekwerken kopen.

Meubels

Het belangrijkste wat aandacht vraagt in de winter, is het tuinmeubilair. Het houten meubilair kan afgespoten en ingeolied worden. Ook kunnen de loungesets opgeborgen en afgewassen worden. De kussens kunnen op een droge plek opgeborgen worden zodat deze in de zomer weer fris en fruitig gebruikt kunnen worden.

Tegels en terras

De winter is ideaal om de tegels eens een goede schoonmaakbeurt te geven. Als het tuinmeubilair is opgeborgen, heb je alle ruimte om met de schrobbezem en groene zeep aan de slag te gaan. Zo kun je al het groenaanslag verwijderen en voorkom je uitglijpartijen van kinderen op te gladde tegels.

Planten

Ondanks dat het genoeg regent, is het belangrijk om alle planten na te lopen of ze niet te droog staan. Ook kunnen planten die niet tegen vorst kunnen nog binnen gezet of afgedekt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *