De lekkerste wijntjes voor in de tuin

Niets is zo lekker als in de tuin zitten met een glaasje wijn terwijl je van de zon geniet. Veel mensen kiezen in de zomer voor een wit wijntje of rosé, maar wist je dat rode wijn ook heerlijk kan zijn? Er zijn genoeg mogelijkheden, dus voor ieder wat wils. In dit artikel staan een aantal zomerwijnen op een rij! 

Een verfrissende witte wijn 

In de zomer drinkt men vaker witte wijn dan rode wijn. Dat komt omdat witten wijnen over het algemeen verfrissender zijn. Een bekende wijn is Sauvignon Blanc, maar andere verfrissende wijnen zijn de Spaanse Verdejo en de Italiaanse Pinot Grigio. Deze wijnen zijn echt om van te genieten bij combinatie met alles uit de zee. Ook de Oostenrijkse Grüner Veltliner is heerlijk, vooral bij aspergegerechten. 

Een soepele rode wijn 

Voor de echte rode wijn liefhebbers onder ons is er genoeg keuze. Veel rode wijnen vallen in de zomer zwaar en zijn niet lekker door de hoge temperaturen. Toch is er een heerlijke Italiaanse rode wijn: de Bardolino. Dit is een frisse, droge rode wijn. De wijn is licht en soepel van smaak en daarom ideaal voor een zomerse avond. Een andere rode wijn die toch goed gedronken kan worden in de zomer, is een Beaujolais. 

Een Chardonnay 

Vooral een vettige Chardonnay is aan te raden. De textuur van dit soort wijnen is namelijk romig en ze smaken naar toast of vanille. Het is te vergelijken met een op eiken gerijpte rode wijn. Op het eerste gezicht lijkt een romige Chardonnay niet heel zomers, maar de wijn is heerlijk in combinatie met een visgerecht. En laat de zomer nou net de periode zijn waarin veel vis wordt gegeten. 

Een rosé 

Wanneer de temperatuur hoog is, is een rosé erg goed te drinken. Wijnliefhebbers drinken voornamelijk de droge rosé uit Provence. In combinatie met gebakken vis en salades komt de rosé helemaal tot zijn recht.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *