De kat, ons beste maatje!

Misschien heb je al een kat of denk je na over het aanschaffen van een kat, de kat brengt veel plezier en liefde in huis. De meeste mensen kiezen voor een kat omdat ze zo lekker aanhankelijk zijn maar niet onafhankelijk. Als je een paar uur van huis bent zal je kat dit niet merken. Ook de welbekende ‘cattitude’ trekt mensen enorm aan in de kat. We kunnen eindeloos praten over de streken van onze kat en overladen het internet met schattige foto’s. Maar wat komt er nu eigenlijk kijken bij het aanschaffen of houden van een kat. Hoe pakken we dit het beste aan en wat kunnen we verwachten?

Wat moet ik allemaal aanschaffen voor mijn kat?

Het is belangrijk eerst de meest essentiële producten te kopen zoals een voerbak, voer, drinkbak, kattenbak, kattenbakgrind en speeltjes. Met deze spullen kan je de kat voorzien in zijn basisbehoeften maar er komt veel meer bij een kat kijken. Denk bijvoorbeeld aan veel speeltjes, een krabpaal, een reismandje, een halsband en een kattenluikje. Tegenwoordig heb je een kattenluik met chip. Dit zijn kattenluikjes die werken met een chip in de halsband. Op deze manier kan alleen jouw kat binnen. Ontzettend handig, vooral wanneer je veel werkt. Dan kan de kat zelf naar buiten en binnen komen. Dit bespaart je moeite en is makkelijker voor de kat.

Wat komt er nog meer bij een kat kijken?

Wanneer je alle spullen gekocht hebt, zijn er nog meer dingen waar je aan moet denken en wat je moet doen. Het is erg belangrijk dat je het huis kat proef maakt. Zorg dus voor een goede krabpaal. Dan laat de kat de meubels met rust. Kies ook voor kat vriendelijke planten en haal al het andere potentiële vergiftigingsgevaar uit de kamers. Let ook goed op stekkers en draden. Zorg niet dat ze hier aan gaan knagen en stroom kunnen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *