De ingrediënten voor een gezellig tuinfeestje

De winter komt bijna tot zijn einde en de zon begint steeds vaker te schijnen. Zodra het warm genoeg is, is het heerlijk om tot in de late uurtjes in de achtertuin te zitten. Heerlijk met een lekker drankje genieten van de laatste zonnestralen en daarna met een trui aan nagenieten van een fijne dag. Tijdens de warme dagen is het heerlijk om een tuinfeestje te geven, zodat je samen met vrienden en familie kan genieten van het lekkere weer en de fijne avond. We geven je een aantal tips voor een gezellig tuinfeest.

Voorbereidingen treffen

Voordat je begint met het organiseren van het tuinfeest, is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te krijgen hoe groots je het wilt gaan aanpakken. Maak je er een groot feest van met veel vrienden en/of familie of houd je het toch bij een kleiner gezelschap? Deze keuze heeft natuurlijk veel invloed op de hoeveelheid drinken en eten die je moet aanschaffen, maar ook het aantal zitplaatsen. Als je een kleine tuin hebt, is het niet zo’n goed idee om veel mensen uit te nodigen, anders wordt het natuurlijk te vol.

Sfeer in je tuin

Het gezellige aan een tuinfeest is de sfeer die je aanbrengt. De hele middag geniet je heerlijk van het zonnetje, en nadat je de zon onder hebt zien gaan kan je gebruik maken van gezellige fakkels of een haardvuur. Vergeet haardhout kopen niet als je besluit om een vuurkorf te gebruiken bij je tuinfeest. Leuke tip: koop marshmallows om deze op te warmen boven het kampvuur. 

Iets lekkers te eten en te drinken

Uiteraard wordt er iets gegeten en gedronken tijdens je tuinfeest. Met een goede barbecue scoor je bij al je gasten punten, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan een frisse zomerse salade of kleine borrelhapjes. Wat betreft de drankjes kan je het zo groot uitpakken als je zelf wil. Ga je voor kant en klare drankjes of pak je uit met zoete cocktails of heerlijke glazen sangria?

Tuinfeest in de winter

Ook in de winter is het gewoon mogelijk om een gezellig tuinfeest te geven. Het is hierbij wel belangrijk dat je gasten het niet koud krijgen. Zorg daarom voor een aantal heaters en voor een gezellig vuur. Producten voor een kampvuur koop je bij 123natuurproducten. Zorg ook dat ze op de hoogte zijn van het feit dat het feest buiten is, zodat ze zich warmer aan kunnen kleden: succes gegarandeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *