De geschikte kruiwagen voor jou!

Kruiwagens zijn handige tools wanneer je graag bezig bent in je tuin. Ook in de bouw kun je ermee vooruit. Je kunt er vanalles mee vervoeren: gereedschappen, puin, bouwmateriaal, mest. Echter, niet elke kruiwagen is geschikt om alles mee te vervoeren. Hieronder lees je waar je op moet letten en welke soorten kruiwagens geschikt zijn voor welk soort materiaal.

Steenkruiwagen

De steenkruiwagen is geschikt voor stenen, hard puin, beton. Vaak zijn de wagens gemaakt van staal en kunnen ze tegen een stootje.

Bouwkruiwagen

De bouwkruiwagen is geschikt voor kleine stukjes puin, klein gereedschap en kleine bouwonderdelen zoals buizen. Ook deze wagens zijn van hard materiaal.

Voerkruiwagen

Een voerkruiwagen wordt vaak gebruikt bij het werk op een manege, bij koeien of ander vee. Denk aan stro, hooi of bakken met voer voor elk soort vee. Ook kun je ze gebruiken voor het vervoeren van mest uit de stallen. Deze wagens kunnen van zowel kunststof als staal of metaal gemaakt zijn.

Gereedschapskruiwagen

De naam zegt het al: gereedschappen. Alle soorten gereedschappen van hamers tot aan bladblazers kunnen hiermee van A naar B gebracht worden. Omdat de wagens veel moeten dragen, is er hard materiaal nodig.

Tuinkruiwagen

Wanneer je je tuin moet onderhouden, is het handig om het juiste materiaal mee te brengen en om onkruid, zand, bloemen en planten en klein gereedschap als tangen en zaagjes op plaats van bestemming te brengen. Kunststof volstaat voor dit soort wagens.

Kruiwagen voor kinderen

Kinderen scharrelen graag door een tuin en willen dan steentjes en bloemen meenemen. Of diertjes bekijken. Dan vinden ze het leuk om zo’n kruiwagentje bij te hebben. Lekker ontdekken. Deze kruiwagens zijn vaak van zacht materiaal zoals kunststof en klein van stuk. Op deze manier is het kindvriendelijk.

De bandenspanning is afhankelijk van hoe zwaar een soort wagen ingeladen wordt. Een lichte wagen vraagt om een relatief zachte band. Een zware wagen voor een lichtverende band. Om het gewicht goed te verdelen, kun je het best het gewicht naar voren in de kruiwagen verplaatsen.             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *