6 manieren om meer licht te creëren in huis

1 Verf de muren in een lichte kleur

Als je meer licht wil creëren binnen huis is het een goed idee om de muren in een lichte kleur te verven en dan het liefst wit. Donkere kleuren absorberen namelijk veel licht terwijl lichtere kleuren juist veel meer weerkaatsen, hierdoor komt er veel meer daglicht binnen in huis.

2 Zorg buiten voor lichte kleuren bij de ramen

Eigenlijk geld hierbij het zelfde als voor de muren, donkere kleuren weerkaatsen minder dan lichtere kleuren. Als de tegels voor het raam een lichte kleur hebben weerkaatsen die meer licht richting het raam en komt er dus meer licht binnen in huis naast het directe daglicht dat je al had.

3 Haal verduisterende blokkades weg

Veel mensen hebben dingen zoals plantenbakken in de vensterbank staan en hebben bomen of struiken voor het raam. Dat werkt allemaal belemmerend voor de hoeveelheid daglicht die binnen in huis kan komen en daarom is het dus, mits je dat het waard vindt, beter om deze te verwijderen. Als je een hele boom of struik weghalen wat veel vindt kan je er ook voor kiezen om een deel weg te snoeien.

4 Investeer in lampen

Echter heb je ’s avonds natuurlijk helemaal geen daglicht en je wilt toch dat er genoeg licht binnen in huis is. Dan kan je het best kijken naar de lampen die je al hebt en waar nog donkere plekken zijn, daarna kan je gericht op die plekken lampen kopen die die plekken in kunnen vullen. Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in daglicht lampen, dan heb je ’s avonds alsnog daglicht in je woonkamer. Dat wordt echter wel als minder gezellig ervaren, dus dat is een keuze die je moet afwegen.

5 Neem meer ramen

Je wilt natuurlijk het liefst niet overdag de lampen aan moeten zetten, daarom is het verstandig om te investeren in veel ramen zodat je zo veel mogelijk natuurlijk licht binnen kan krijgen. Daar zijn veel opties voor, zo kan je kiezen voor een lichtstraat , je kan bestaande ramen vervangen voor grotere of je kan zelfs een gehele muur vervangen voor glas. Dat zijn investeringen die ervoor zorgen dat je huis een veel lichter en ruimer gevoel krijgt en het fijne is dat je tegenwoordig glas (https://www.glasdiscount.nl/) gewoon op maat kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *